Read more: http://small-pc-maintenance.blogspot.com/2011/08/cara-bagi-ucapan-kepada-pengunjung-bila_08.html#ixzz1cmhEV9Yk bLaCk_eYe_92: cara kasi laju youtube

Isnin, 31 Oktober 2011


Bagi buff laju ketika buka youtube (tutorial)

 Salam. .

Haa,kali ini aku nak bagi cara macam mana nak bagi bila kite tengok youtube buff dia laju,tak la sangkut2..Korang mesti runsing bila tengok youtube sangkut2 kan??..hehe..Aku pun same jer macam korang,aku nie suka tengok youtube,lagu kat youtube tuuu..hehe..ok tanpa buang mase,ak nak ajar korang 3 cara..
Windows 7

Cara 1 : Bagi buff laju bila tengok youtube tanpa install software.

1. Korang klik "START MANU". dan Korang Search Programs "RUN".



2. Lepas itu ade kuar 1 kotak run..
korang tulis kat sini "system.ini"





3. Akan keluar notepad..

Dan copy code ini :

page buffer=1000000Tbps
load=1000000Tbps
download=1000000Tbps
save=1000000Tbps
back=1000000Tbps
search=1000000Tbps
sound=1000000Tbps
webcam=1000000Tbps
voice=1000000Tbps
faxmodemfast=1000000Tbps
update=1000000Tbps


..
Dan korang paste di bawah {mci} seperti gambar di bawah..

selepas paste,korang save dekat desktop korang..save name (system)



4. Korang copy notepad yang name system yang korang save dekat dektop tadi tu balik,
>korang bukak local (C:) >
>korang bukak folder "Windows" >
>korang paste yang korang copy tu>



5. Bukak control panel >Programs>
>Programs and features>
>Turn windows features on or off >

>jangan klik pada "Remote Diferential Compression >
>klik ok dan tunggu>
>restart komputer korang >







CARA 2 : Install Software.

Korang download software nie dan korang install..(

Untuk download,klik DISINI . .

Selepas install restart komputer balik . .

CARA 3 :

Korang boleh juga guna software "SPEEDbit Video"

Untuk download klik DISINI .Download yang free..

0 ulasan:

By :
Free Blog Templates